Speculaas

Tradisjonelt ble speculaas laget av frisisk mel og krydder og blir assosiert med den nederlandske Sinterklaas-feiringen tidlig i desember.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(534 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (12 porsjoner)

  • hvetemel
    500
    gr
  • brunt sukker
    300
    gr
  • bakepulver
    2
    ss
  • egg
    1
    stk
  • smør
    180
    gr
  • melk
    50
    ml
  • salt
    0,5
    ts
  • speculaaskrydder
    2
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 346kcal
  • Tilberedingstid:
    30 minutter
  • Koketid:
    15 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Bland ingredienser

Bland sammen melet og sukkeret, samt krydderet med bakepulver og salt. Bland inn egg og biter av smør. Hell deretter i melk, litt etter litt. Ikke kna deigen for lenge.

2

Hvilestund

Pak inn deigen i plastfolie og la den hvile minst 2 timer i kjøleskapet. Ta ut deigen 1 time før steking og forvarm ovnen til på 170 grader.

3

Steking

Kjevle ut deigen på et godt melet bord og trykk ut med former (pepperkakeformer). Legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek i 12 - 15 minutter i ovnen. Pass på så de ikke blir for mørke. Skru ned ovnen om de endrer farge veldig fort.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram