Stekt grønnkål med hassenøtter

Grønnkål er godt, sunt og meget allsidig. Om den er litt svart i kantene, blir grønnkålen bare bedre på smak. Pakk den gjerne inn i aluminiumsfolie og legg den på grillen.

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • speltperler
    1
    dl
  • nøytral olje
    1
    ss
  • hvitløk
    2
    fedd
  • grønnkål
    200
    gr
  • sjalottløk
    1
    stk
  • hasselnøtter
    4
    ss
  • rømme
    4
    ss
  • eplesidereddik
    1
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 409kcal

Fremgangsmåte

1

Kok speltperler

Kok speltperler etter anvisning.

2

Bak hasselnøtter

Legg hasselnøtter på et stekebrett og bak dem i ovnen på 200 grader i noen minutter. Følg nøye med så de blir gylne, men ikke brente. Ta dem ut av ovnen og gni nøttene med et kjøkkenhåndkle eller lignende slik at skallet faller av.

3

Lag rømmedressing

Bland sammen rømme, eplesidereddik og smak til med salt og pepper.

4

Stek grønnkål

Varm en panne med litt nøytral olje. legg i hvitløk og tilsett deretter grønnkål. Stek på høy temperatur til den faller litt sammen. Ta panna fra varmen, tilsett resten av ingrediensene og vend om.

5

Servering

Smak til med flaksalt og kvernet pepper og drypp over rømmedressingen. Topp det hele med litt gressløk, kløver eller noe annet spiselig fra hagen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram