Stekt grønnkål med hassenøtter

Grønnkål er godt, sunt og meget allsidig. Om den er litt svart i kantene, blir grønnkålen bare bedre på smak. Pakk den gjerne inn i aluminiumsfolie og legg den på grillen.

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • speltperler
    1
    dl
  • nøytral olje
    1
    ss
  • hvitløk
    2
    fedd
  • grønnkål
    200
    gr
  • sjalottløk
    1
    stk
  • hasselnøtter
    4
    ss
  • rømme
    4
    ss
  • eplesidereddik
    1
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 409kcal

Fremgangsmåte

1

Kok speltperler

Kok speltperler etter anvisning.

2

Bak hasselnøtter

Legg hasselnøtter på et stekebrett og bak dem i ovnen på 200 grader i noen minutter. Følg nøye med så de blir gylne, men ikke brente. Ta dem ut av ovnen og gni nøttene med et kjøkkenhåndkle eller lignende slik at skallet faller av.

3

Lag rømmedressing

Bland sammen rømme, eplesidereddik og smak til med salt og pepper.

4

Stek grønnkål

Varm en panne med litt nøytral olje. legg i hvitløk og tilsett deretter grønnkål. Stek på høy temperatur til den faller litt sammen. Ta panna fra varmen, tilsett resten av ingrediensene og vend om.

5

Servering

Smak til med flaksalt og kvernet pepper og drypp over rømmedressingen. Topp det hele med litt gressløk, kløver eller noe annet spiselig fra hagen.