Taai taai

Taai taai er en populær nederlandsk kjeks med en hard, seig tekstur. Den består av mel, sukker, bakepulver og egg.

55 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(345 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (12 porsjoner)

  • rugmel
    200
    gr
  • hvetemel
    100
    gr
  • salt
    1/4
    ts
  • honning
    150
    gr
  • brunt sukker
    75
    gr
  • vann
    75
    ml
  • honning
    40
    gr
  • bakepulver
    1
    ss
  • speculaaskrydder
    1
    ss
  • anis
    1,5
    ts
  • egg
    1
    stk

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 435kcal
  • Tilberedingstid:
    35 minutter
  • Koketid:
    20 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Bland sammen ingredienser

Bland sammen rugmel, hvetemel og salt. Ha honning, brunt sukker og vann i en stekepanne og kok opp. Bland miksturen sammen med melet og ha over plastfolie. Ha over plastfolie og la det stå i romtemperatur til neste dag.

2

Bland inn resten

Forvarm ovnen på 200 grader og kle bakeplate med bakepapir. Del opp deigen i biter og kna inn honning, bakepulver anis, og speculaaskrydder. Dette er tungt.

3

Del deigen og pensle med egg

Når alt er godt blandet, kjevler du ut deigen på et godt melet bord. Deigen skal være rundt 5 mm tykk. Bruk pepperkakeform eller skjær ut rektangler. Fordel disse ut på bakeplaten og pensle med egg.

4

Steking

Stek kjeksene i 8-12 minutter på 200 grader.