Tabbouleh

Tabbouleh er en fargerik og frisk bulgursalat med bladpersille og tomat. Den er opprinnelig fra Libanon, men spises over hele midtøsten.

25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(267 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • bulgur
    50
    gram
  • cherrytomater
    150
    gram
  • fersk bladpersille
    1
    potte
  • sitron
    ½
    saften av en
  • fersk mynte
    ½
    potte
  • agurk
    ½
    stk
  • vårløk
    2
    stk
  • rødløk
    ½
  • granateple
    ½
  • olivenolje
    2+3
    ss
  • smør
    2
    ss
  • malt allehånde
    ½
    ts
  • laurbærblad
    1
    stk
  • vann
    1
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 357kcal

Fremgangsmåte

1

Kok bulgur

Smelt smør og litt olivenolje i en gryte og rør inn bulgur. La det surre litt før du tilsetter vann, allehånde og laurbærblad. Kok opp, sett på lokk og skru ned varmen til det laveste. La det koke i omtrent 10 minutter. Ta av lokket og fjern bulguren fra varmen. La den hvile til vannet er absorbert.

2

Kutt grønnsaker

Finkutt cherrytomater, bladpersille, mynte, agurk, vårløk og rødløk. Bland sammen og rør inn sitronsaft, granateple, olivenolje, bulgur og smak til med salt og pepper.

Tips: Husk at det er viktig at du kutter alt veldig fint uten å mose urtene og grønnsakene.