Tomatsyltetøy

Dette syltetøyet passer utmerket til en fyldig ost, men fungerer like godt for seg selv på brødskiva. Meget anvendelig for de som ikke er så glad i det altfor søte.

80 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(345 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • tomat
    1
    kg grønn
  • sukker
    250
    gr
  • sitron
    ½
    saft og skall
  • nellikspiker
    2
    stk
  • kanelstang
    ½

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 156kcal

Fremgangsmåte

1

Vask og rens tomatene

Vask og rens tomatene kvelden før. Kutt tomatene i skiver og ha dem i en kasserolle. Skjær tynne men store flak av sitronen med en mandolin, potetskreller eller lignende. Press sitronen og tilsett skall og sitronsaft i kasserollen sammen med sukker. Bland godt og la det trekke i kjøleskapet over natta.

2

Kok syltetøy

Dagen etter kan du tilsette kanelstang og nellikspiker. Kok opp og la det småkoke i omtrent 1 time uten lokk. Rør med jevne mellomrom, særlig mot slutten av koketiden. Smak på underveis og ta ut kanel og nellikspiker når du synes det smaker nok.

3

Oppbevaring

Smak til med mer sukker om nødvendig. Plukk ut sitronskallet. Fyll rene glass med syltetøyet og sett på lokk.