Tyrkisk rispilaff

En klassisk tyrkisk rett og kan fint spises alene, men passer kanskje aller best som en delikat siderett. Den er enkel å lage og er ferdig på null komma niks.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(4324 vurderinger)

Ingredienser (4 porsjoner)

  • olivenolje
    3
    ss
  • smør
    50
    gr
  • løk
    1
    stk
  • pinjekjerner
    3
    ss
  • valnøtter
    3
    ss
  • malt allehånde
    2
    ts
  • kanel
    1
    ts
  • ris
    4
    dl
  • grønnsakskraft
    6
    dl
  • rosiner
    6
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 345kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt løk og valnøtter

Finhakk løk og kutt valnøttene i biter.

2

Stek løk og kok ris

Surr løk, valnøtter og pinjekjerner i olivenolje og smør på middels varme. Løken skal bli blank. Tilsett deretter allehånde, kanel, salt og pepper. La det surre litt til før du tilsetter risen. Hell over grønnsakskraft og kok opp. Sett på lokk og skru ned varmen på det laveste. La det koke i 12 minutter. Trekk av varmen og la den hvile i 15 minutter, eller mer.

3

Servering

Rør om og smak til med ekstra salt og pepper om nødvendig.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram