Det finnes utrolig mange gode vegetarburgere og denne valnøttburgeren er en av de aller beste. Det er opp til deg hvor digg den blir. Prøv deg frem med ulike krydder og urter.
Bland havregryn, vann, salt, pepper, urtesalt og røkt paprikapulver. Det skal svelle til vannet er absorbert. Mal eller finhakk nøttene, rasp eller finhakk løken på et grovt rivjern og finhakk brødet. Bland nøtter, havregryn, løk, revet parmesan, brød og egg inn i havregrynsblandingen. Bland inn finhakket hvitløk og sennep.
Form røren til omtrent 6 burgere og legg de på et stekebrett med bakepapir og strø over sesamfrø. Bruk gjerne en burgerform, om du har det. Stek i ovnen på 200 grader i 5-7 minutter eller til røren har fått satt seg. Stek så videre i en panne med litt olje på svak til middels varme til de har fått en gyllen farge.
Serveres i burgerbrød med ditt favorittilbehør. Gjerne med hummus og syltet rødløk.
Tips: Bytt ut 1 ss dijonsennep med 1 ss god barbequesaus for ekstra god smak. Bruk også krydder etter eget ønske. Spisskummen og oregano fungerer utmerket.