Valnøttburger

Det finnes utrolig mange gode vegetarburgere og denne valnøttburgeren er en av de aller beste. Det er opp til deg hvor digg den blir. Prøv deg frem med ulike krydder og urter.

40 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(281 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (6 porsjoner)

  • havregryn
    4
    dl
  • vann
    2,5
    dl
  • urtesalt
    1
    ts
  • røkt paprikapulver
    2
    ts
  • salt
    1
    ts
  • valnøtter
    150
    gr
  • rødløk
    1/2
  • egg
    2
  • parmesan
    100
    gr
  • brød
    1
    skive
  • sesamfrø
  • hvitløk
    2
    fedd
  • dijonsennep
    2
    ss
  • pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 445kcal

Fremgangsmåte

1

Forberedelser

Bland havregryn, vann, salt, pepper, urtesalt og røkt paprikapulver. Det skal svelle til vannet er absorbert. Mal eller finhakk nøttene, rasp eller finhakk løken på et grovt rivjern og finhakk brødet. Bland nøtter, havregryn, løk, revet parmesan, brød og egg inn i havregrynsblandingen. Bland inn finhakket hvitløk og sennep.

2

Tilbereding

Form røren til omtrent 6 burgere og legg de på et stekebrett med bakepapir og strø over sesamfrø. Bruk gjerne en burgerform, om du har det. Stek i ovnen på 200 grader i 5-7 minutter eller til røren har fått satt seg. Stek så videre i en panne med litt olje på svak til middels varme til de har fått en gyllen farge.

3

Servering

Serveres i burgerbrød med ditt favorittilbehør. Gjerne med hummus og syltet rødløk.

Tips: Bytt ut 1 ss dijonsennep med 1 ss god barbequesaus for ekstra god smak. Bruk også krydder etter eget ønske. Spisskummen og oregano fungerer utmerket.