Vannkefir

Vannkefir er sunt og godt. Det er en probiotisk drikke som minner litt om den aldri så populære kombuchaen.

10 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • vann
    liter
  • vannkefirkorn
    5
    ss
  • sitron
    4
    skiver
  • rosiner
    2
    never
  • sukker
    10
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 299kcal

Fremgangsmåte

1

Rør ut sukkeret

Hell vann og sukker i en krukke som rommer 3 liter, eller fordel på flere krukker. Rør ut sukkeret til den er helt oppløst.

2

Tilsett vannkefirkorn

Tilsett vannkefirkorn, sitron og rosiner. Sett på lokket løst, eller bruk et kjøkkenhåndkle med strikk.

3

Fermentering

La krukken stå på kjøkkenbenken i 24 - 48 timer. Jo lenger du lar den stå, jo syrligere blir den. Dette er fordi vannkefirkornene spiser sukkeret. Smak deg frem til det du selv foretrekker. Personlig liker jeg den litt syrlig, med lavt sukkerinnhold.

4

Sil av blandingen

Sil av blandingen for å få ut vannkefirkorn, rosiner og sitronen. Nå kan den serveres som den er, eller etterfermenteres med bær, urter eller frukt. Da tilsetter du bare ønsket smak og la den stå på kjøkkenbenken i 24 timer til. Oppbevar i kjøleskap.