Vannkefir er sunt og godt. Det er en probiotisk drikke som minner litt om den aldri så populære kombuchaen.
Hell vann og sukker i en krukke som rommer 3 liter, eller fordel på flere krukker. Rør ut sukkeret til den er helt oppløst.
Tilsett vannkefirkorn, sitron og rosiner. Sett på lokket løst, eller bruk et kjøkkenhåndkle med strikk.
La krukken stå på kjøkkenbenken i 24 - 48 timer. Jo lenger du lar den stå, jo syrligere blir den. Dette er fordi vannkefirkornene spiser sukkeret. Smak deg frem til det du selv foretrekker. Personlig liker jeg den litt syrlig, med lavt sukkerinnhold.
Sil av blandingen for å få ut vannkefirkorn, rosiner og sitronen. Nå kan den serveres som den er, eller etterfermenteres med bær, urter eller frukt. Da tilsetter du bare ønsket smak og la den stå på kjøkkenbenken i 24 timer til. Oppbevar i kjøleskap.