Za’atar med hummus og urter

Za’atar er en kryddermiks som består av villtimian, sesamfrø, sumak og salt. Her får du en enkel variant med hummus og masse deilige grønnsaker.

15 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(983 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (3 porsjoner)

  • tomat
    4
    stk
  • fersk bladpersille
    45
    gr
  • paprika
    2
    stk
  • rødløk
    1
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • kalamataoliven
    75
    gr
  • brødskive
    4
    stk
  • hummus
    500
    gr
  • kapers
    5
    ss
  • sesamfrø
    2
    ss
  • oregano
    1
    ts
  • sumac
    2
    ts
  • basilikum
    1
    ts
  • timian
    1
    ts
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 430kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt tomatene i terninger og finhakk bladpersille. Kutt paprika og rødløk i små terninger. Finhakk hvitløk. Del oliven i to om du vil.

2

Rist brødskivene

Rist brødskivene og del dem i små biter.

3

Rør in urtene

Fordel hummus på en tallerken og rør inn halvparten av bladpersille, rødløk og hvitløk og krydderet. Sett til side.

Tips: Om du har tilgang på sumac, kan du gjerne bruke 2 ts av det sammen med resten av krydderet.

4

Bland sammen resten

Ta en bolle og bland sammen tomater, paprika, kapers, oliven, sesamfrø og resten av krydderet, bladpersille, hvitløk og rødløk. Smak til med salt og pepper.

5

Servering

Topp hummus med grønnsaksblandingen og hakket brød.

Tips: Hell gjerne over litt olivenolje om du vil.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram