Shiitako

Ingredienser

  • 2 bokser kidneybønner
  • 300 gram shiitake
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 2 tomater
  • 2 vårløk
  • 1 neve koriander
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1 lime
  • wraps
  • 2 tomater
  • 1 boks mais
  • 1 agurk
  • 1 avokado
  • syltet rødløk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll bønnene. Del opp soppen og stek den i olje. Ha i finkuttet løk og hvitløk, stek videre. Når soppen er ferdig og løken blank, kan du tilsette bønner og krydder og steke videre på middels til lav varme i 15 minutter. Tilsett gjerne litt vann om det blir for tørt. Smak til med salt.
  2. Finhakk tomater, vårløk, rødløk, koriander og chili og bland sammen. Smak til med sukker, salt, pepper og lime.
  3. Varm lefsene i en tørr panne eller i mikrobølgovnen. Skyll mais, del agurk i staver og avokado i skiver. Dekk bordet med salsa, bønnestuingen og resten av tilbehøret. Har du ikke syltet rødløk, kan du kjapt lage det selv.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat