Ingredienser
- 500 gram søtpotet
- 100 gram blåmuggost
- 50 gram valnøtter
- 0,5 rødløk
- 2 ss eplesidereddik
- 5 dadler
- 1 pose ruccola
- 5 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 neve fersk bladpersille
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kutt søtpotet i terninger, rødløk i tynne skiver og grovhakk valnøtter. Del dadlene i små biter og finhakk bladpersille.
- Sett ovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland søtpotet med olivenolje og stek i ovnen til den er gjennomstekt og blitt gyllen. La det kjøle av seg.
- Bland rødløk og eplesidereddik og la det stå litt på kjøkkenbenken. Minst 10 minutter.
- Bland deretter alt i en stor bolle og smuldre over blåmuggost. Smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Server med finhakket bladpersille drysset over.