Søtpotetsalat

Ingredienser

  • 500 gram søtpotet
  • 100 gram blåmuggost
  • 50 gram valnøtter
  • 0,5 rødløk
  • 2 ss eplesidereddik
  • 5 dadler
  • 1 pose ruccola
  • 5 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 neve fersk bladpersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt søtpotet i terninger, rødløk i tynne skiver og grovhakk valnøtter. Del dadlene i små biter og finhakk bladpersille.
  2. Sett ovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland søtpotet med olivenolje og stek i ovnen til den er gjennomstekt og blitt gyllen. La det kjøle av seg.
  3. Bland rødløk og eplesidereddik og la det stå litt på kjøkkenbenken. Minst 10 minutter.
  4. Bland deretter alt i en stor bolle og smuldre over blåmuggost. Smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Server med finhakket bladpersille drysset over.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat