Tabbouleh

Ingredienser

  • 50 gram bulgur
  • 150 gram cherrytomater
  • 1 neve fersk bladpersille
  • 0,5 sitron
  • 1 neve mynte
  • 0,5 agurk
  • 2 vårløk
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 granateple
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl vann
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og litt olivenolje i en gryte og rør inn bulgur. La det surre litt før du tilsetter vann, allehånde og laurbærblad. Kok opp og sett på lokk. Skru ned varmen til det laveste. La det koke i omtrent 10 minutter. Ta av lokket og fjern bulguren fra varmen. La den hvile til vannet er absorbert.
  2. Finkuttet cherrytomater, bladpersille, mynte, agurk, vårløk og rødløk. Bland sammen og rør inn sitronsaft, granateple, olivenolje, bulgur og smak til med salt og pepper.
  3. Husk at det er viktig at du kutter alt veldig fint uten å mose urtene og grønnsakene.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat