Ingredienser
- 50 gram bulgur
- 150 gram cherrytomater
- 1 neve fersk bladpersille
- 0,5 sitron
- 1 neve mynte
- 0,5 agurk
- 2 vårløk
- 0,5 rødløk
- 0,5 granateple
- 5 ss olivenolje
- 2 ss smør
- 0,5 ts malt allehånde
- 1 laurbærblad
- 1 dl vann
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Smelt smør og litt olivenolje i en gryte og rør inn bulgur. La det surre litt før du tilsetter vann, allehånde og laurbærblad. Kok opp og sett på lokk. Skru ned varmen til det laveste. La det koke i omtrent 10 minutter. Ta av lokket og fjern bulguren fra varmen. La den hvile til vannet er absorbert.
- Finkuttet cherrytomater, bladpersille, mynte, agurk, vårløk og rødløk. Bland sammen og rør inn sitronsaft, granateple, olivenolje, bulgur og smak til med salt og pepper.
- Husk at det er viktig at du kutter alt veldig fint uten å mose urtene og grønnsakene.