Tacosalat

Ingredienser

  • 1 pose nacho chiops
  • 2 hjertesalat
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 boks mais
  • 1 rødløk
  • 3 vårløk
  • 1 neve fersk koriander
  • srirachasaus
  • lime
  • 1 søtpotet
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts kanel
  • ekstra jomfru olivenolje
  • 2 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • vann
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader og finn frem alle ingrediensene. Start med søtpoteten. Del i terninger og bland med olje og krydder, altså salt, chili, spisskummen, paprikapulver og kanel. Når søtpoteten begynner å bli gyllen tar du ut brettet og blander inn kidneybønnene og steker videre i 5 minutter, eller til alt er mørt.
  2. Bland avokado, hvitløk, sitron, vann og litt salt i en blender. Kjør til en jevn krem.
  3. Skyll, vask og kutt ingrediensene som skal serveres kalde, altså salat, vårløk, tomat, mais, løk og koriander.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat