Grove pannekaker

Stekt og grillet Europeisk Barnevennlig Turmat

Grove pannekaker med linser er et næringsrikt og mettende alternativ til vanlige pannekaker. Ved å blande linser i røren, får du ekstra proteiner og fiber, noe som gjør disse pannekakene både sunne og smakfulle. De grove ingrediensene gir en deilig, nøtteaktig tekstur, og passer godt til både søtt og salt pålegg. Disse pannekakene er et flott valg for en balansert frokost, lunsj eller middag, og de kan enkelt tilpasses etter smak og behov.

Enkel

40 min

6

Ingredienser

1 l melk

6 egg

4 dl sammalt hvete, grov

2 dl hvetemel

1 dl havregryn

1 boks røde linser

1 pose spinat (kan sløyfes)

1 ts salt

Slik gjør du

1

Visp sammen egg og melk i en bolle. Stavmiks spinaten og linsene og tilsett i bollen.

2

Bland sammen mel, havregryn og salt. Visp inn melkeblandingen til du får en glatt røre.

3

La denstå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.

4

Stek pannekakene 1-2 minutter på hver side og server med tilbehør etter ønske. Kun fantasien setter grenser.

Tips og notater

  • Bytt gjerne ut linser med foreksempel hvite bønner.
  • Du kan også bruke rødbeter eller søtpotet i stedet for spinat.
  • Server gjerne med salat, feta og oliven. Eller annet topping som gir litt mer middagsfølelse.

Likte du oppskrifen?