Ingredienser
- 4 fedd hvitløk
- 1 aubergine
- 1 ts fersk mynte
- 2 ss olivenolje
- 2 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts kanel
- 1 sitron
- 4 dl gresk yoghurt
- 1 agurk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk mynte
- 2 poteter
- 3 tomater
- 1 rødløk
- oliveneolje
- salt og pepper
- pitabrød
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
- Finhakk hvitløk og mynte. Bland hvitløk, mynte, olivenolje, sitron, oregano, spisskummen, paprikapulver, kanel, salt og pepper. Kutt aubergine i små terninger og vend inn i marinaden. La det gjerne stå og trekke litt. Bak aubergine på et stekebrett til den er gyllen og mør.
- Vask agurken og riv på et rivjern. Klem ut overflødig væske med en sil eller et klede. Knus hvitløk i en morter, eller finhakk. Vend inn yoghurt, agurk, mynte og smak til med salt og pepper.
- Kutt rødløk i fine skiver og tomatene i terninger. Kutt potetene i båter og vend i olje, salt og pepper. Deretter baker du potetene i ovnen til de er gylne.
- Varm pitabrødene kjapt i ovnen. Server bakt aubergine, med tzatziki, rødløk og tomat i pitabrød og server med bakte potetbåter.