Ingredienser
4 fedd hvitløk
1 aubergine
1 ts fersk mynte
2 ss olivenolje
2 ts oregano
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts kanel
1 sitron
4 dl gresk yoghurt
1 agurk
2 fedd hvitløk
1 ss fersk mynte
2 poteter
3 tomater
1 rødløk
olivenolje
pitabrød
salt og pepper
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Finhakk hvitløk og mynte. Bland hvitløk, mynte, olivenolje, sitron, oregano, spisskummen, paprikapulver, kanel, salt og pepper. Kutt aubergine i små terninger og vend inn i marinaden. La det gjerne stå og trekke litt. Bak aubergine på et stekebrett til den er gyllen og mør.
Vask agurken og riv på et rivjern. Klem ut overflødig væske med en sil eller et klede. Knus hvitløk i en morter, eller finhakk. Vend inn yoghurt, agurk, mynte og smak til med salt og pepper.
Kutt rødløk i fine skiver og tomatene i terninger. Kutt potetene i båter og vend i olje, salt og pepper. Deretter baker du potetene i ovnen til de er gylne.
Varm pitabrødene kjapt i ovnen. Server bakt aubergine, med tzatziki, rødløk og tomat i pitabrød og server med bakte potetbåter.
Tips og notater
- Det er også mulig å kutte aubergine i skiver og grille den til den er myk. Det smaker faktisk ennå bedre!