Chili sin carne

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts oregano
  • 0,5 ts kanel
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 bit mørk sjokolade
  • 1 skvett kaffe
  • 3 bokser hakkede tomater
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 boks sorte bønner
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • rømme
  • ris

Fremgangsmåte

  1. Kutt løk i skiver, paprika i terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Finn frem en stor gryte og varm med litt olje. Stek deretter løk, hvitløk, chili og paprika til det er blankt. Tilsett spisskummen, paprikapulver, oregano og kanel og stek videre til det er mykt. Tilsett tomatpuré og la det frese i omtrent 1 minutt. Tilsett sjokolade, kaffe, hakkede tomater, bønner og sukker. Kok i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Server med ris, rømme og koriander om du har.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat