Gresk potetsalat

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 0,5 dl ekstra jomfru olivenolje
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 gram kalamataoliven
  • 75 gram feta
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 neve fersk bladpersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt potetene i tynne båter. Kutt paprika i brede skiver. Finhakk hvitløk og bladpersille.
  2. Vend potetene i olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper. Bak på 250 grader til de er gylne og litt brune. Vend paprika i olje, hvitløk, salt og pepper. Bak i ovnen sammen med potetene. Bak til de er lett brente. Vend gjerne underveis.
  3. Bland inn oliven og smuldre over fetaost. Topp med bladpersille.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat