Harissagryte

Ingredienser

  • 3 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 3 vårløk
  • 2 spisspaprika
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts harissa
  • 1 ts sukker
  • 250 gram tørre røde linser
  • 1 ss paprikapulver
  • 500 gram potet
  • 1 boks hakkede tomater
  • 6 dl grønnsakskraft
  • 3 never fersk koriander
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, og skjær paprika og vårløk i biter. Kutt poteter i båter.
  2. Vend potetene i olivenolje, paprikapulver, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er møre.
  3. Fres løk, vårløk og paprika i en kasserolle på middels varme. Stek til løken er blank. Tilsett deretter tomatpuré, harissa og sukker. Surr videre i 2 minutter. Tilsett linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det putre til linsene er myke. Dette tar omtrent 15 minutter.
  4. Vend inn poteter og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper og la gryta hvile litt.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat