Ingredienser
- 3 ss olivenolje
- 1 løk
- 3 vårløk
- 2 spisspaprika
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts harissa
- 1 ts sukker
- 250 gram tørre røde linser
- 1 ss paprikapulver
- 500 gram potet
- 1 boks hakkede tomater
- 6 dl grønnsakskraft
- 3 never fersk koriander
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk løk, og skjær paprika og vårløk i biter. Kutt poteter i båter.
- Vend potetene i olivenolje, paprikapulver, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er møre.
- Fres løk, vårløk og paprika i en kasserolle på middels varme. Stek til løken er blank. Tilsett deretter tomatpuré, harissa og sukker. Surr videre i 2 minutter. Tilsett linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det putre til linsene er myke. Dette tar omtrent 15 minutter.
- Vend inn poteter og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper og la gryta hvile litt.