Ingredienser
3 ss olivenolje
1 løk
3 vårløk
2 spisspaprika
2 ss tomatpuré
2 ts harissa
250 gram tørre røde linser
1 ss paprikapulver
500 gram poteter
1 boks hakkede tomater
6 dl grønnsakskraft
3 never fersk koriander
salt og pepper
Slik gjør du
Finhakk løk, og skjær paprika og vårløk i biter. Kutt poteter i båter.
Vend potetene i olivenolje, paprikapulver, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er møre.
Fres løk, vårløk og paprika i en kasserolle på middels varme. Stek til løken er blank. Tilsett deretter tomatpuré, harissa og sukker. Surr videre i 2 minutter. Tilsett linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det putre til linsene er myke. Dette tar omtrent 15 minutter.
Vend inn poteter og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper og la gryta hvile litt.
Tips og notater
- Server gjerne med en frisk salat.