Harissagryte

Supper og gryter Midtøsten Vegansk

Harissagryte er en smakfull og varmende rett som kombinerer kraftige krydder med mettende ingredienser som poteter, vårløk, spisspaprika, hakkede tomater og røde linser. Den fyldige harissasausen gir gryten en dyp, krydret smak, mens koriander på toppen tilfører friskhet. Dette er en perfekt gryte for de som ønsker et spennende og næringsrikt måltid, full av smak og varme.

Enkel

40 min

5

Ingredienser

3 ss olivenolje

1 løk

3 vårløk

2 spisspaprika

2 ss tomatpuré

2 ts harissa

250 gram tørre røde linser

1 ss paprikapulver

500 gram poteter

1 boks hakkede tomater

6 dl grønnsakskraft

3 never fersk koriander

salt og pepper

Slik gjør du

1

Finhakk løk, og skjær paprika og vårløk i biter. Kutt poteter i båter.

2

Vend potetene i olivenolje, paprikapulver, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er møre.

3

Fres løk, vårløk og paprika i en kasserolle på middels varme. Stek til løken er blank. Tilsett deretter tomatpuré, harissa og sukker. Surr videre i 2 minutter. Tilsett linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det putre til linsene er myke. Dette tar omtrent 15 minutter.

4

Vend inn poteter og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper og la gryta hvile litt.

Tips og notater

  • Server gjerne med en frisk salat.

Likte du oppskrifen?