Indonesisk sataygryte

Supper og gryter Asiatisk Vegansk

Indonesisk sataygryte er en smakfull vegetarrett inspirert av de klassiske smakene fra Indonesia. Retten kombinerer saftige gulrøtter med en rik og krydret peanøttsaus, smaksatt med ingredienser som kokosmelk, ingefær og kajennepepper. Sataygryten er fyldig, varmende og mettende, og serveres gjerne med ris eller nudler for et fullverdig måltid. Dette er en rett som er enkel å tilpasse etter smak og tilgjengelige råvarer, og som passer perfekt for de som ønsker et vegetarisk måltid med eksotiske smaker.

Enkel

40 min

5

Ingredienser

2 gulrøtter

1 løk

3 fedd hvitløk

1 ss fersk ingefær

1 dl peanøttsmør

1 dl vann

1 ts kajennepepper (kan sløyfes)

1 ts gurkemeie

1 ss spisskummen

2 bokser hakkede tomater

2 bokser kikerter

1 boks kokosmelk

1 terning grønnsaksbuljong

salt og pepper

Slik gjør du

1

Kutt gulrøtter i små biter, løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Rasp eller finhakk ingefær.

2

Sett ovnen på 200 grader og bak gulrotbitene til de er litt brent i kantene. Dette tar rundt 25 minutter.

3

Ta frem en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje til løken er gjennomsiktig og litt myk.

4

Rør ut peanøttsmør i vann. Hell over løkblandingen og tilsett krydder. Ha i resten av ingrediensene. Rør godt og la det koke på middels varme i 10-15 minutter. Tilsett bakt gulrot og smak til med salt og pepper.

5

Server gjerne med naan, ris eller eggnudler og fersk gessløk på toppen.

Tips og notater

  • Har du noen andre grønnsaker liggende i kjøleskapet? Bruk det opp i denne deilige gryten.

Likte du oppskrifen?