Ingredienser
2 gulrøtter
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
1 dl peanøttsmør
1 dl vann
1 ts kajennepepper (kan sløyfes)
1 ts gurkemeie
1 ss spisskummen
2 bokser hakkede tomater
2 bokser kikerter
1 boks kokosmelk
1 terning grønnsaksbuljong
salt og pepper
Slik gjør du
Kutt gulrøtter i små biter, løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Rasp eller finhakk ingefær.
Sett ovnen på 200 grader og bak gulrotbitene til de er litt brent i kantene. Dette tar rundt 25 minutter.
Ta frem en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje til løken er gjennomsiktig og litt myk.
Rør ut peanøttsmør i vann. Hell over løkblandingen og tilsett krydder. Ha i resten av ingrediensene. Rør godt og la det koke på middels varme i 10-15 minutter. Tilsett bakt gulrot og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med naan, ris eller eggnudler og fersk gessløk på toppen.
Tips og notater
- Har du noen andre grønnsaker liggende i kjøleskapet? Bruk det opp i denne deilige gryten.