Brun bønnesuppe

Ingredienser

  • 1 boks mais
  • 2 stk stangselleri
  • 2 ss spisskummen
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 bokser sorte bønner
  • 1 chili
  • 1 liter vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt stangselleri i biter, løk i skiver og finhakk hvitløk og chili.
  2. Varm opp litt olje i en gryte og tilsett stangselleri og løk. La det surre på middels varme. Når grønnsakene har fått en gyllen farge, tilsett tomatpuré, chili og hvitløk. Etter ett minutt kan du helle over vann og tilsette grønnsaksbuljong, samt spisskummen. Tilsett bønner og kok på middels varme i minst 20 minutter. Tilsett mais på slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
  3. Server gjerne med toppet fersk chili, avokado og koriander om du har.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat