Brun bønnesuppe

Supper og gryter Meksikansk Vegansk

Brun bønnesuppe er en fyldig og næringsrik suppe som kombinerer sorte bønner, stangselleri, hvitløk, og søt mais i en smakfull base. Denne suppen er perfekt for kalde dager, med en rik, jordnær smak som kommer fra de sorte bønnene og aromatiske grønnsakene. Enkel å lage, men full av smak og tekstur, er brun bønnesuppe et godt valg for et mettende og sunt måltid.

Enkel

30 min

4

Ingredienser

1 boks mais

2 stk stangselleri

2 ss spisskummen

6 fedd hvitløk

2 løk

2 ss tomatpuré

3 bokser sorte bønner

1 chili

1 liter vann

2 stk grønnsaksbuljong

salt og pepper

Slik gjør du

1

Kutt stangselleri i biter, løk i skiver og finhakk hvitløk og chili.

2

Varm opp litt olje i en gryte og tilsett stangselleri og løk. La det surre på middels varme. Når grønnsakene har fått en gyllen farge, tilsett tomatpuré, chili og hvitløk. Etter ett minutt kan du helle over vann og tilsette grønnsaksbuljong, samt spisskummen. 

3

Tilsett bønner og kok på middels varme i minst 20 minutter. Tilsett mais på slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.

Tips og notater

  • Server gjerne med toppet fersk chili, avokado og koriander om du har.

Likte du oppskrifen?