Gerrits linsegryte

Supper og gryter Asiatisk Vegansk

Linsegryte med nudler, grønne linser, spinat og red curry paste er en varmende og næringsrik rett som kombinerer fyldige smaker fra det thailandske kjøkken. De grønne linsene gir en solid base, mens spinaten tilfører en frisk og grønn dybde. Nudlene gjør gryten mettende, mens red curry paste gir en krydret og aromatisk smak med en hint av kokos og chili. Denne gryten er både mettende og full av smak, og er perfekt for de som ønsker en enkel, men smaksrik middag.

Enkel

30 min

5

Ingredienser

1 løk

2 stk stangselleri

3 fedd hvitløk

3 ss olivenolje

3 ts red curry paste

1 boks hakkede tomater

1 boks kokosmelk

1 terning grønnsaksbuljong

2 bokser grønne linser

1 pose spinat

5 dl vann

chiliflak

1 pakke nudler

salt og pepper

Slik gjør du

1

Finsnitt løk og finhakk hvitløk. Kutt stangselleri i biter.

2

Varm oljen i en kjele og surr løk, stangselleri og hvitløk til den er blank. Bland inn curry paste. Tilsett tomatene, kokosmelk, vann og en knust buljongterning. La det koke i omtrent 5 minutter, under omrøring.

3

Tilsett linser og spinat og la det koke noen minutter til.

4

Ha i nudler og kok til de er møre. Smak til med salt, pepper og chiliflak.

Tips og notater

  • Red curry paste kan variere veldig i styrke. Smak deg fram!

Likte du oppskrifen?