Gerrits Linsegryte

Ingredienser

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ts red curry paste
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 2 bokser grønne linser
  • 1 pose spinat
  • 5 dl vann
  • chiliflak
  • nudler
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt løk og finhakk hvitløk. Kutt stangselleri i biter.
  2. Varm oljen i en kjele og surr løk, stangselleri og hvitløk til den er blank. Bland inn curry paste. Tilsett tomatene, kokosmelk, vann og en knust buljongterning. La det koke i omtrent 5 minutter, under omrøring. Tilsett linser og spinat og la det koke noen minutter til.
  3. Ha i nudler og kok til de er møre. Smak til med salt, pepper og chiliflak.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat