Valnøttburger

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 0,5 rødløk
  • 2 egg
  • 150 gram valnøtter
  • 100 gram parmesan
  • 1 skive brød
  • litt sesamfrø
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss barbequesaus
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland havregryn, vann, salt, pepper, spisskummen og røkt paprikapulver. Det skal svelle til vannet er absorbert. Mal eller finhakk nøttene, rasp eller finhakk løken på et grovt rivjern og finhakk brødet. Bland nøtter, havregryn, løk, revet parmesan, brød og egg inn i havregrynsblandingen. Bland inn finhakket hvitløk, sennep og barbequesaus.
  2. Form røren til omtrent 6 burgere og legg dem på et stekebrett med bakepapir og strø over sesamfrø. Bruk gjerne burgerform om du har det. Stek i ovnen på 200 grader i 5-7 minutter eller til røren har fått satt seg. Stek så videre i en panne med litt olje på svak til middels varme til de har fått en gyllen farge.
  3. Serveres i burgerbrød med ditt favorittilbehør. Gjerne med hummus og syltet rødløk.

Likte du oppskriften?

Om Grønnsmak

Grønnsmak har delt vegan- og vegetaroppskrifter siden 2016. Mitt mål med Grønnsmak er at alle får tilgang til gode og sunne oppskrifter som gjør det enklere å spise vegetarisk.

Gerrit Heeringa Karafiat