Ingredienser
4 dl havregryn
2,5 dl havregryn
1 ts salt
2 ts røkt paprikapulver
2 ts spisskummen
0,5 rødløk
2 egg
200 gram valnøtter
150 gram parmesan
1 skive brød
litt sesamfrø
2 fedd hvitløk
2 ss dijonsennep
1 ss barbequesaus
salt og pepper
Slik gjør du
Bland havregryn, vann, salt, pepper, spisskummen og røkt paprikapulver. Det skal svelle til vannet er absorbert. Mal eller finhakk nøttene, rasp eller finhakk løken på et grovt rivjern og finhakk brødet. Bland nøtter, havregryn, løk, revet parmesan, brød og egg inn i havregrynsblandingen. Bland inn finhakket hvitløk, sennep og barbequesaus.
Form røren til omtrent 6 burgere og legg dem på et stekebrett med bakepapir og strø over sesamfrø. Bruk gjerne burgerform om du har det. Stek i ovnen på 200 grader i 5-7 minutter eller til røren har fått satt seg. Stek så videre i en panne med litt olje på svak til middels varme til de har fått en gyllen farge.
Serveres i burgerbrød med ditt favorittilbehør. Gjerne med hummus og syltet rødløk.
Tips og notater
- Du velger selv tilbehøret, sjekk gjerne ut mine basisoppskrifter for dressinger ol.