Bønnecassoulet

Supper og gryter Fransk Barnevennlig Vegansk

Bønnecassoulet er en rustikk og fyldig fransk gryterett som opprinnelig kommer fra regionen Languedoc. Denne vegetariske versjonen er fullpakket med smaker fra ulike typer bønner, tomater, urter og grønnsaker, og gir en tilfredsstillende og mettende middag som er perfekt for kalde dager. Langsomt kokt til perfeksjon, får hver ingrediens tid til å utvikle en rik dybde av smak som gjør denne retten både hjertelig og trøstende. Bønnecassoulet er en varm hyllest til tradisjonell fransk mat, som vil glede både vegetartilhengere og de som elsker god, hjemmelaget comfort food.

Enkel

50 min

5

Ingredienser

1 boks hvite bønner

1 løk

400 gram champignon

3 fedd hvitløk

1 ts estragon

1 ts spisskummen

2 laurbærblad

1 ts rosmarin

5 soltørkede tomater

3 tomater

2 gulrøtter

5 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

10 poteter

2 ss smør

2 dl melk

salt og pepper

Slik gjør du

1

Snitt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Del champignon i fire. Del også soltørket tomat og gulrot i biter. Kutt deretter tomat i båter.

2

Surr løk og hvitløk i en gryte med litt olje til den er blank. Tilsett champignon og stek videre til den er gyllen. Tilsett deretter krydder, laurbærblad, soltørket tomat og gulrot. Hell over vann og ha i grønnsaksbuljong.

3

Kutt tomat i båter og ha dem opp i gryta. La det koke på svak varme i omtrent 30 minutter. Tilsett bønner til slutt og smak til med salt og pepper.

4

Skrell poteter og kok dem møre. Mos med en potetstapper og rør inn smør og melk. Smak til med salt og pepper.

5

Anrett potetmos på en tallerken og hell over bønnegryte. Pynt gjerne med litt bladpersille om du har.

Tips og notater

  • Du kan selvfølgelig også bruke andre grønnsaker om du har liggende noen i kjøleskapet.

Likte du oppskrifen?