Bulgursalat med bønner

Salater Midtøsten Meze Vegansk

Bulgursalat med hvite bønner er en smakfull og mettende rett som kombinerer næringsrik bulgur med kremet tahini, syrlig sumac, og sprø mandler. Salaten får ekstra dybde fra salte oliven og søte soltørkede tomater, som gir en perfekt balanse av smaker. Denne salaten er både frisk og fyldig, og passer utmerket som en lett hovedrett eller som tilbehør til grillmat og andre retter.

Enkel

30 min

5

Ingredienser

2 dl bulgur

1 boks cherrytomater

0,5 agurk

1 grønn paprika

2 bokser hvite bønner

1 neve fersk bladpersille

3 ss tahini

4 soltørkede tomater

15 kalamataoliven

2 ss sitronsaft

2 ss hvitvinseddik

1 ts sumac (kan sløyfes)

1 neve mandler

salt og pepper

Slik gjør du

1

Del cherrytomater i fire, agurk og paprika i små terninger. Skjær rødløk i tynne skiver, finhakk bladpersille og mandler. Kutt soltørkede tomater i små biter og del oliven i to.

2

Kok bulgur etter anvisning på pakken.

3

Strø salt over tomatene og la det stå i noen minutter.

4

Bland sammen alle ingrediensene og server.

Tips og notater

  • Her må du gjerne bruke andre grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.

Likte du oppskrifen?