Pad thai

Stekt og grillet Asiatisk Vegansk

Pad Thai er en klassisk thailandsk rett som kombinerer en perfekt balanse av søte, salte og syrlige smaker. Tradisjonelt laget med nudler, er denne vegetariske versjonen en sunn og smakfull variant som inkluderer sprø brokkoli, søte gulrøtter, og ris, alt toppet med en rik og kremet peanøttsaus. Den friske limejuicen gir en syrlig kontrast, mens knuste peanøtter og urter tilfører en deilig tekstur og aroma. Pad Thai er en populær rett kjent for sin allsidighet og evne til å tilfredsstille både store og små matelskere.

Enkel

30 min

5

Ingredienser

3 dl ris

1 brokkoli

3 fedd hvitløk

2 gulrøtter

1 lime

2 ss eplesidereddik

4 ss soyasaus

6 ss peanøttsmør

2 ss olivenolje

1 dl vann

srirachasaus

salt og pepper

Slik gjør du

1

Kutt brokkoli i små buketter og gulrøtter i tynne skiver. Finhakk hvitløk.

2

Kok ris etter anvisning på pakken.

3

Damp brokkoli og gulrøtter i omtrent 4 minutter. Varm olivenolje i en gryte eller stor stekepanne. Tilsett brokkoli, hvitløk og gulrøtter. Stek i noen minutter. tilsett risen til grønnsakene og la det surre litt til. Smak til med salt og pepper.

4

Finn en dyp bolle og bland sammen peanøttsmør, eplesidereddik, lime, soyasaus og vann. Visp sammen med en gaffel.

5

Hell peanøttsaus over risen og grønnsakene. Server med srirachasaus.

Tips og notater

  • Her må du gjerne bruke andre grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Aspargesbønner og edamamebønner er for eksempel veldig godt til.

Likte du oppskrifen?