Ingredienser
3 dl ris
1 brokkoli
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 lime
2 ss eplesidereddik
4 ss soyasaus
6 ss peanøttsmør
2 ss olivenolje
1 dl vann
srirachasaus
salt og pepper
Slik gjør du
Kutt brokkoli i små buketter og gulrøtter i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Damp brokkoli og gulrøtter i omtrent 4 minutter. Varm olivenolje i en gryte eller stor stekepanne. Tilsett brokkoli, hvitløk og gulrøtter. Stek i noen minutter. tilsett risen til grønnsakene og la det surre litt til. Smak til med salt og pepper.
Finn en dyp bolle og bland sammen peanøttsmør, eplesidereddik, lime, soyasaus og vann. Visp sammen med en gaffel.
Hell peanøttsaus over risen og grønnsakene. Server med srirachasaus.
Tips og notater
- Her må du gjerne bruke andre grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Aspargesbønner og edamamebønner er for eksempel veldig godt til.